فهرست مطالب

فصلنامه تازه های بیوتکنولوژی سلولی مولکولی
پیاپی 39 (تابستان 1399)

  • تاریخ انتشار: 1399/08/03
  • تعداد عناوین: 8
|
  • اکبر اسدی*، تقی زهرایی صالحی، رضا قنبرپور، نوید اسدی صفحات 9-18
    سابقه و هدف

    عفونت های ناشی از اشریشیاکلی در طیور انتشار جهانی دارد. سروتیپ های O1، O2، O8، O35 و O78، اشریشیاکلی در ایجاد بیماری کلی باسیلوز نقش دارند. ژن هایی مانند F17، SFa، pap، aFa، fimH، CrL، iuc، bla، yja و chu به عنوان فاکتور حدت اشریشیا به شمار می روند. هدف از مطالعه حاضر تعیین فیلوژنی جدایه های اشریشیا کلی دخیل در موارد کلی باسیلوز و سلولیت طیور گوشتی در شهربابک (استان کرمان) به روش  Multiplex PCR بود.

    مواد و روش ها

    از 117 نمونه اشریشیاکلی (83 نمونه کلی باسیلوزی و34 نمونه سلولیتی) جدا گردید. این نمونه ها به روش های بیوشیمیایی مورد بررسی و تایید قرار گرفتند.

    یافته ها

    جدایه های مربوط به موارد کلی باسیلوز متعلق به گروه های فیلوژنی، گروه  A (27/54 درصد)، گروه  B1 (22/7درصد)، گروه B2 (03/6 درصد) و گروه D (53/32 درصد) بودند. موارد سلولیت جدا شده متعلق به سه گروه اصلی فیلوژنی A  (88/55 درصد)، گروهB1  (88/5 درصد) و گروه  D (24/38 درصد) تعلق داشتند.

    نتیجه گیری

    آنالیز آماری ارتباط ویژه ای بین حضور ژن حدت crL و گروه های فیلوژنی A و D را در جدایه های حاصل از کلی باسیلوز نشان داد (05/0>P). نتایج مطالعه نشان داد که جدایه های هر دو بیماری در جوجه های گوشتی می تواند در گروه های فیلوژنی مختلف (به طور عمده A) تقسیم بندی شود. هم چنین پروفایل ژن های حدت در اشریشیاکلی جدا شده از موارد سلولیت با پروفایل موارد کلی باسیلوز در این منطقه کامل متفاوت بود.

    کلیدواژگان: گروه فیلوژنی، اشریشیاکلی، کلی باسیلوز، سلولیت، ژن حدت، IAU science
  • محمد کریم عمادزاده، اعظم اعرابی *، فریناز اعرابی ناژوانی، محسن چیانی، محمدرضا مهرابی صفحات 19-28
    سابقه و هدف

    کتان نوعی دانه مغذی است که به دلیل داشتن ترکیب هایی چون اسید چرب امگا 3 ، فیبر رژیمی، پروتئین و لیگنان می تواند سبب جلوگیری از بیماری های قلبی عروقی و سرطان شود . این مطالعه با هدف بررسی تاثیر روش استخراج روغن بر راندمان استخراج و میزان مواد فنلی و آنتی اکسیدان انجام شد.

    مواد و روش ها

    در این پژوهش دو نوع دانه کتان زرد و قهوه ای جهت استخراج روغن با روش پرس سرد و حلال (پترولیوم اتر و اتانول) مورد استفاده قرار گرفت و میزان بازده استخراج و ترکیب های فنولی و آنتی اکسیدانی آن ها، مقایسه گردید.

    یافته ها

    نتایج نشان داد که استخراج روغن با روش پرس سرد از کتان زرد امکان پذیر نبود و فقط کنجاله حاصل شد. بازده استخراج روغن برای کتان زرد و قهوه ای با استفاده از حلال اتانول به ترتیب 55/0± 6/6 و15/1±3/42 و حلال پترولیوم اتر 98/0± 3/11 و 5/2 ± 03 /63 به دست آمد. ارزیابی ترکیب های فنولی کل و اثر آنتی اکسیدانی روغن های استخراج شده با حلال و پرس سرد نشان داد که مقدار ترکیب های فنولی استخراج شده با روش پرس سرد نسبت به روش حلال، تفاوت معناداری وجود دارد و هم چنین حلال اتانول و پترولیوم اتر نیز تفاوت معناداری در استخراج ترکیب های فنولی دارند.

    نتیجه گیری

    روش استخراج روغن بر میزان روغن استحصال شده بسیار موثر است. مقدار روغن موجود در تخم کتان قهوه ای به طور معنی داری بیش تر از تخم کتان زرد بوده ولی میزان ترکیب های فنولی و آنتی اکسیدانتی آن کم تر از تخم کتان زرد است.

    کلیدواژگان: تخم کتان، فعالیت آنتی اکسیدانتی، پرس سرد، استحصال روغن، IAU science
  • فاطمه خانی، ملیحه کرامتی*، بنفشه کاظمی، زهرا امینی تهرانی، فرشته شاهچراغی صفحات 29-38
    سابقه و هدف

    هیالورونیک اسید بیوپلی مری طبیعی و خطی است که به دلیل خصوصیت ویسکوالاستیک، ظرفیت بالای جذب آب و زیست سازگاری کاربردهای وسیعی در پزشکی، دارورسانی و صنایع آرایشی دارد. امروزه تولید صنعتی آن از طریق فرمنتاسیون سویه های استرپتوکوکی است. تحقیق کنونی گزارشی از غربالگری و بهینه سازی شرایط تولید هیالورونیک اسید توسط سویه های استرپتوکوکی بالینی گرو ه های C و G جدا شده از بیماران ایرانی است.

    مواد و روش ها

    یازده سویه استرپتوکوک اکوییسیمیلیس(S.equisimilis)  شامل نه سویه گروه C و دو سویه گروه G شناسایی و تولید اولیه هیالورونیک اسید به روش کمپلسومتری با کاربازول تعیین شد و بر اساس نتایج سه سویه با بیش ترین تولید جهت بهینه سازی انتخاب شدند. جهت تعیین pH بهینه، دوازده نقطه در دامنه 1/3-5/7 و غلظت گلوکز در یازده نقطه در دامنه 3/0تا 15 میلی گرم در میلی لیتر و در pH بهینه ارزیابی و بازده هیالورونیک اسید توسط سویه های منتخب تعیین شد. 

    یافته ها

    میانگین غلظت هیالورونیک اسید تولید شده در یازده سویه بالینی بین6/216 تا 7/729میکروگرم در میلی لیتر متغیر بود. سه سویه با بیش ترین تولید شامل سویه های GCS-08،GGS-88 و GGS-132و میانگین غلظت هیالورونیک اسید به ترتیب 0/573، 7/579 و 7/729میکروگرم در میلی لیتر جهت مطالعه های بهینه سازی انتخاب شدند. pH بهینه و مقدار هیالورونیک اسید برای هر سویه به ترتیب (5/6  pHو 3/744)GCS-08 ، (8/4 pH و 9/598) GGS-88 و (8/6 pH و 8/1041)  GGS-132بود. کشت در محیط حاوی گلوکز با غلظت 15 میلی گرم در میلی لیتر باعث افزایش تولید هیالورونیک اسید توسط سویه ها به ترتیب 6/1096GCS-08: ، 3/1234 GGS-88:و 6/ 1993GGS-13: میکروگرم در میلی لیتر شد.

    نتیجه گیری

    نتایج نشان دهنده اثر معنی دار pH و رابطه مستقیم غلظت گلوکز بر بازده هیالورونیک اسید است که می تواند باعث افزایش تولید تا 73/2برابر شود. شناسایی سویه تولید کننده در pH اسیدی 8/4 مزیتی برای تولید صنعتی هیالورونیک اسید در شرایط غیر معمول است.

    کلیدواژگان: هیالورونیک اسید، S.equisimilis، فرمنتاسیون، بهینه سازی، گلوکز، pH، IAU science
  • فریبا حیدری، عباس دوستی * صفحات 39-48
    سابقه و هدف

    عفونت هلیکوباکترپیلوری از عوامل اصلی ایجاد کننده سرطان معده در انسان است. ژن tagD هلیکوباکترپیلوری که کد کننده آنزیم تیول پروکسیداز است، نقش مهمی در کلونیزه شدن باکتری در جدار معده انسان ایفا می کند. تحقیقات نشان داده است که ژن GPR83 در سرطان معده افزایش بیان دارند و هدف از این تحقیق بررسی میزان بیان ژن GPR83، در سلول های سرطانی آدنوکارسینومای معده (adenocarcinoma gastric cell line[S1]  یا (AGS[M2]  ترانسفکت شده با وکتور نوترکیب pFLAG-CMV-3-tagD به روش Real Time PCR[M3]  است.

    مواد و روش ها

    سلول های AGS به کمک محلول لیپوفکتامین و با پلاسمید حامل ژن کد کننده tagD هلیکوباکتر پیلوری یا پلاسمید خالی (کنترل)، ترانسفکت شدند. سپس استخراج RNA از سلول های کشت داده شده انجام شد و سنتز cDNA صورت پذیرفت و سپس بیان یوکاریوتی ژن tagD[M4]  هلیکوباکترپیلوری در سلول های AGS با روش RT-PCR بررسی شد. میزان بیان ژن های GPR83، با روش Real Time PCR ارزیابی گردید. لازم به ذکر است که برای بررسی آپوپتوز از کیت انکسین استفاده شد و در نهایت با استفاده از نرم افزار  SPSSو آزمون های آماری t-test Indepent  بیان هر یک از ژن ها بررسی شد.

    یافته ها

    یافته های به دست آمده از آنالیز بیان ژن نشان داد که بیان ژن GPR83 در سلول های AGS تیمار شده با tagD نسبت به سلول های کنترل افزایش بیان داشت اما این افزایش بیان از لحاظ آماری معنی دار نبود (P= 0.0888).  

    نتیجه گیری

    به طور کلی، داده های به دست آمده از این تحقیق حاکی از آن بود که بیان ژن GPR83 در سلول های تحت تیمار با ژن tagD هلیکوباکترپیلوری[M5] ، تغییر می یابد و به نظر می رسد که ژن GPR83 هلیکوباکترپیلوری در ایجاد این تغییر بیان نقش دارد.

    کلیدواژگان: هلیکوباکترپیلوری، tagD، GPR83، AGS، IAU science
  • نیلوفر برومند، ماندانا بهبهانی*، قاسم دینی صفحات 49-60
    سابقه و هدف

    با پیشرفت فناوری نانو و افزایش تقاضا، کاربردهای مختلفی برای نانوذرات به خصوص نانوذرات سیلیس توسعه یافته است. در نتیجه، تلاش برای یافتن منابع جدید برای تولید نانوذرات با حداقل هزینه و مشکلات زیست محیطی همواره وجود دارد. در این پژوهش از گیاه دم اسب (Equisetum telmateia Ehrh.) که در گروه گیاهانی با مقدار بالای سیلیس بیوژنیکی قرار دارد، به منظور استخراج نانوذرات سیلیس استفاده شده است.

    مواد و روش ها: 

    به همین منظور، خاکستر به دست آمده از این گیاه پس از فرآیند کلسینه کردن و مراحل متعدد اسیدشویی توسط روش های مختلف مشخصه یابی مورد ارزیابی قرار گرفت. مورفولوژی ذرات سیلیس سنتز شده توسط میکروسکوپ الکترونی روبشی (SEM)، ترکیب شیمیایی و ساختار کریستالی توسط پراش اشعه ایکس (XRD) و فلویورسانس اشعه ایکس (XRF) تعیین گردید. هم چنین، مساحت سطح ویژه ذرات نیز با استفاده از روش BET محاسبه شد.

    یافته ها: 

    نتایج به دست آمده نشان داد که پودر سیلیس نهایی از خلوص بالا (5/97 درصد)، ساختار آمورف، متوسط اندازه ذرات حدود 30 نانومتر و ساختاری متخلخل با مساحت سطح ویژه حدود /g2m 410 و با قطر حفرات 6/11 نانومتر برخوردار است.

    نتیجه گیری

    بنابراین، خاکستر به دست آمده از گیاه دم اسب را می توان برای تولید نانوذرات سیلیس متخلخل با ویژگی های کاربردی مناسب مورد استفاده قرار داد.

    کلیدواژگان: نانوذره، سیلیس، سنتز سبز، دم اسب، IAU science
  • آزاده حکمت*، کوثر محسن پور، سید محمد اطیابی، هاله بخشنده صفحات 61-78
    سابقه و هدف

    در میان نانوذرات نیمه هادی، نانوذرات دی اکسید تیتانیوم (NPS TiO2) به طور گسترده در صنایع نانوتکنولوژی و پزشکی مورد استفاده قرار گرفته اند. NPS TiO2 از راه های مختلف سنتز می شوند. هدف از این مطالعه بررسی نقش نوع پوشش مورد استفاده در سنتز NPS TiO2 بر ایجاد تغییرهای ساختاری DNA است.

    مواد و روش ها:

     از طیف سنجی های جذبی ماوراء بنفش (UV)، فلورسانس و دورنگ نمایی دورانی (CD) به همراه آنالیز پتانسیل زتا جهت بررسی تغییرهای ایجاد شده در ساختار DNA در هنگام افزودن NPS TiO2 حل شده در ماتریکس پراکنده اتیلن گلیکول، حاوی پایدارکننده HNO3 و بدون پوشش استفاده گردید.

    نتایج

    مطالعات طیف سنجی UV، خاموشی فلورسانس و ثابت های اتصال نشان داد نانوذرات حل شده در ماتریکس پراکنده اتیلن گلیکول (M-1 105×2/2) در مقایسه با دو نانوذره دیگر (M-1 104×3/2 برای NPS TiO2 بدون پوشش ویژه و M-1 105×1/1 برای NPS TiO2 حاوی پایدارکننده HNO3)، می توانند برهم کنش قوی تر با DNA داشته باشند و موجب تغییر ساختار DNA شوند. طیف سنجی CD نشان داد در حضور NPS TiO2 استکینگ بازهای DNA کاهش می یابد و مقدار پتانسیل زتا DNA در حضور NPS TiO2 حل شده در ماتریکس پراکنده اتیلن گلیکول کم تر شده است (mV 60/24-).

    نتیجه گیری:

     نتایج این مطالعه نشان داد NPS TiO2 حل شده در ماتریکس پراکنده اتیلن گلیکول نسبت به دو نوع نانوذره دیگر برهم کنش قوی تری با DNA دارد. بنابراین نوع پوشش انتخابی در هنگام سنتز NPS TiO2 در میزان برهم کنش نانوذرات با DNA حیاتی است و توجه به این نکته در طراحی نانوداروها و درمان سرطان بسیار مهم است.

    کلیدواژگان: نانوذرات دی اکسید تیتانیوم (TiO2NPs)، DNA، طیف سنجی، پتانسیل زتا، سنتز، IAU science
  • نیلوفر بازارچه شبستری*، معصومه حاجی رضایی صفحات 79-90
    سابقه و هدف

    لاکتوباسیل ها ارگانیسم هایی گرم مثبت، کاتالاز منفی، بدون اسپور و میله ای شکل هستند. تاکنون بیش از 90 گونه از این باکتری ها شناخته شده است. سوش های متعددی از لاکتوباسیل های پروبیوتیک در طیف وسیعی از محصولات غذایی انسان وجود دارد. شناسایی این باکتری ها در محصولات لبنی سنتی، امکان استفاده از آن ها را در تولید فرآورده های لبنی صنعتی مطبوع تر فراهم می آورد. انتخاب روش های قابل اطمینان، برای شناسایی لاکتوباسیل ها از اهمیت خاصی برخوردار است. روش های بیوشیمیایی وقت گیر و ابهام آمیز هستند. روش های مولکولی، مناسب تر و دقیق تر بوده و می توانند جایگزین روش های قبلی شوند. هدف از این تحقیق، جداسازی لاکتوباسیل ها از فلور موجود در پنیر سنتی شهرستان بندرعباس و شناسایی آن ها با استفاده از روش مولکولی PCR به عنوان یک ابزار موثر در شناسایی سویه های جدا شده است.

    مواد و روش ها

    تعداد50 نمونه پنیر سنتی از شهرستان بندرعباس جمع آوری و سویه های لاکتوباسیل توسط روش های فنوتیپی جدا شدند. برای شناسایی مولکولی آن ها، از پرایمرهای s rRNA16 استفاده گردید. سپس محصول PCR جهت توالی یابی به شرکت پویا ژن گستر ارسال شد. توالی های به دست آمده در بانک ژنی NCBI بلاست شدند.

    یافته ها

    در مجموع 3 سویه لاکتوباسیل شامل لاکتوباسیلوس پلانتاریوم (Lactobacillus plantarum)، لاکتوباسیلوس هلوتیکوس (Lactobacillus helveticus) و لاکتوباسیلوس مورینوس (Lactobacillus murinus) شناسایی شد.

    نتیجه گیری

    این سه سویه کیفیت محصولات لبنی این منطقه را تامین نموده و پتانسیل کاربرد در محصولات تولید شده در صنعت را دارا هستند.

    کلیدواژگان: لاکتوباسیل، پنیر، s rRNA16، تعیین توالی، PCR، IAU science
  • مرتضی میرزایی، مونا رستگار شریعت پناهی، عنایت قهرمانی، احسان رضایی، رضوان صید مرادی، غلامرضا فرنوش، علی محمد لطیفی* صفحات 91-102
    سابقه و هدف

    از جمله روش های موثر برای مهندسی پروتئین، به ویژه برای بهبود قابلیت های سویه های صنعتی، روش ژنوم شافلینگ است. این مطالعه منطبق بر تکنیک های مهندسی بیوکاتالیستی و بر اساس روش های DNA شافلینگ انجام شده است.

    مواد و روش ها

    سویه وحشی سودوموناس آیروژینوزا به شماره دسترسی JQ917006.1 تهیه گردید. سویه های جهش یافته به روش DES و سازگاری با غلظت دیازینون بررسی شدند. پس از آماده سازی پروتوپلاست، برزدن ژنوم انجام شد که از کتابخانه جهش یافته حاصل شده بود. پروتوپلاست های الحاقی از نظر فعالیت بررسی شدند.

    یافته ها

    فعالیت مربوط به سویه های IR1.G1، IR1.D8، IR1.D4 و IR1.D5 به ترتیب عبارتند از 234/0 U/ml، 1/0  U/ml، 098/0 U/ml و 066/0 U/ml و سویه های IRL1.F2 و IRL1.F3 و IRL1.F1 به ترتیب دارای فعالیت mg/L 541/0، mg/L 523/0 و mg/L 509/0 هستند.

    نتیجه گیری

    نتایج حاصل از ارزیابی نسل اول ژنوم شافلینگ (دور اول فیوژن پروتوپلاست) نشان داد که سویه های برخورده (شافل شده) که قادر به رشد در مجاورت توکسین (3000 میلی لیتر در لیتر غلظت دیازینون) بودند، فعالیت بهتری نسبت به سویه های جهش یافته با استفاده از هر دو روش (گرادیان غلظت سم و روش DES) را از خود نشان دادند.

    کلیدواژگان: ژنوم شافلینگ، سویه های بهبود یافته، مهندسی پروتئین، دیازینون، IAU science
|
  • Akbar Asadi*, Taghi Zahraei Salehi, Reza Ghanbarpour, Navid Asadi Pages 9-18
    Aim and Background

    Escherichia coli infections in poultry have a word wide spread. Serotypies O1, O2, O8, O35, O78 Escherichia coli is involved in the development of generalized colibacillosis disease. Genes such as F17, Sfa, pap, afa, , fimH , crl , iuc, bla, yja, chu, are considered as an Escherichia coli acuity factoro. the aim of the present study were Phylogentic of Escherichia coli isolates involved in Colibacillosis and cellucitis in broiler chickens in shahrebabak(Kerman Province) by Multiplex PCR Technique 

    Material and methods

    From 117 samples of Escherichia coli (83 colibacillosis samples and 34 cellulitis samples) were isolated. These samples were examined and confirmed by biochemical methods.

    Results

    Colibacillosis isolates were belonged to A (54.27%), B1 (7.22%), B2 (6.03%) and D (32.53%) phylogroups. Where as, the isolates from cellulitis cases were belonged to three main phylogroups; A (55.88%), B1 (5.88%) and D (38.24%).

    Conclusion

    Statistical analysis showed a specific association between the presence of crl virulence gene and Phylogrups of A and D (P<0.05) in colibacillosis isolates.
    The results showed that the isolates from both diseases in broiler chickens could be assigned to various phylogenetic groups (mainly A). Also, the virulence genes profile of cellulitis E.coli is completely different from that of colibacillosis in this region

    Keywords: Escherichia coli, colibacillosis, phylogenetic group, cellulitis, virulence genes, IAU science
  • Mohammad-karim Emadzadeh, Aazam Aarabi *, Farinaz Aarabi Nazhvani, Mohsen Chiani, Mohammad Reza Mehrabi Pages 19-28
    Aim and Background

    Flax seed is a nutritive grain which can prevent cancers and cardiovascular diseases, due to compounds such as omega 3 fatty acid, dietary fiber, protein and lignan. The aim of this study was to investigate the effect of oil extraction method on extraction efficiency and the amount of phenolic and antioxidant substances.

    Materials and Methods

    In this research two kinds of yellow and brown flaxseed were used for extraction of oil by cold press and solvent method (petroleum ether and ethanol) and extraction efficiency and phenolic and antioxidant compounds were compared.

    Results

    The results showed that oil extraction was not possible with cold pressing method of yellow flax, and only meal was obtained. The yield of oil extraction for yellow and brown flax using ethanol were (6.6 ± 0.55 and 42.3 ± 1.15) and, for petroleum ether was (11.3 ± 0.98 and 63.03 ± 2.5) respectively. The evaluation of total phenolic compounds and the antioxidant effect of extracted solvents and cold press showed that there was a significant difference between the amount of phenolic compounds extracted by cold pressing method compared to the solvent method, as well as ethanol and petroleum ether solvents. The amount of phenolic compounds and antioxidant activity in yellow flax was higher than brown flax. Also, the amount of these compounds in the cold pressing method was higher than that of solvents.

    Conclusion

    The type of oil extraction method is highly impacts on the yield of extracted oil from flaxseeds. Brown flaxseed has significantly more oil and less phenolic and antioxidants compounds compared to yellow flaxseed.

    Keywords: Flax seed (Linum usitatissimum L.), Antioxidant activity, Cold press, Oil Extraction, IAU science
  • Fatemeh Khani, Malihe Keramati *, Banafsheh Kazemi, Zahra Amini Tehrani, Fereshteh Shahcheraghi Pages 29-38
    Aim and background

    Hyaluronic acid (HA) is a natural linear polysaccharide with excellent viscoelasticity, high water retention capacity and biocompatibility finding wide-range of application in medicine, drug delivery and cosmetics. Currently, microbial fermentation is used for industrial HA production. The present study reports screening and optimization of HA production by clinical Streptococcus equisimilis group C and G (GCS and GGS) isolates from Iranian patients.

    Materials and Methods

    The 11 S.equisimilis strains including 9 GCS and 2 GGS were characterized and primary HA production was quantified by carbazol assay. Accordingly, three strains were selected for further optimization. The effect of pH on HA yields at 12 points ranging from 3.1-7.5 and glucose concentrations ranging from 0.3-15 mg/ml at 11 points at optimized pH were determined for selected strains.

    Results

    The range of HA concentration among 11 strains was 216.6-729.7 µg/ml. The three higher producer strains including GCS-08, GGS-88 and GGS132 with an average production of 573.0, 579.7 and 729.7 µg/ml, respectively was selected. The HA concentrations at optimized pH of selected strains were (6.5, 744.3 µg/ml), (4.8, 598.9 µg/ml) and (6.8, 1041.8 µg/ml) respectively. Cultivation at 15 mg/ml of glucose led to increasing HA yield by GCS-08:1096.4, GGS-88:1234.3 and GGS-132:1993.6 µg/ml.

    Conclusion

    The findings showed the significant effect of pH and direct correlation of glucose concentration on HA production that can increase the yield up to 2.73 folds. Identification of high producer strain at pH 4.8 would be an advantage for HA production under unusual condition at industrial scale.

    Keywords: Hyaluronic acid, Streptococcus equisimilis, fermentation, optimization, glucose, pH, IAU science
  • Fariba Heidari, Abbas Doosti* Pages 39-48
    Aim and Background

    Helicobacter pylori infection is a major cause of gastric cancer in humans. The Helicobacter pylori tagD gene, which encodes the thiol peroxidase enzyme, plays an important role in bacterial colonization in the human stomach wall. Research has shown that the GPR83 gene in gastric cancer increases expression, and the aim of this study was to investigate the expression of the GPR83 gene in AGS cells transfected with the recombinant pFLAG-CMV-3-tagD vector by Real Time PCR.

    Materials and methods

    AGS cells were transfused using lipofactamine solution and plasmid carrying the tagD gene encoding Helicobacter pylori or empty plasmid (control). RNA extraction was then performed from cultured cells and cDNA synthesis was performed, and then the eukaryotic expression of Helicobacter pylori gene tagD in AGS cells was investigated by RT-PCR method. The expression of GPR83 genes was evaluated by Real Time PCR method. It should be noted that the enoxin kit was used to evaluate apoptosis, and finally the expression of each gene was evaluated using SPSS software and t-test Indepent statistical tests.

    Results

    The findings from gene expression analysis showed that the expression of GPR83 gene in AGS cells treated with tagD increased compared to control cells, but this increase in expression was not statistically significant (P = 0.0888).

    Conclusion

    Overall, the data obtained from this study showed that GPR83 gene expression is altered in cells treated with the Helicobacter pylori tagD gene and seems to play a role in the expression of Helicobacter pylori

    Keywords: Helicobacter pylori, tagD, GPR83, AGS, IAU science
  • Niloufar Boromand, Mandana Behbahani*, Ghasem Dini Pages 49-60
    Aim and Background

    Todays, the demand and application areas of nanoparticles, especially silica nanoparticles have been increased, progressively. Hence, there is always an effort to find new sources for producing nanoparticles with minimal cost and environmental problems. In this study, the horsetail plant which is categorized in the group of plants with high silica content has been used to synthesis silica nanoparticles.

    Materials and Methods

    To do this, the ash obtained from this plant after the calcination process and several steps of acid leaching was characterized by different methods. The morphology, chemical composition, and crystal structure of the synthesized silica nanoparticles were investigated by the scanning electron microscopy (SEM), X-ray diffraction (XRD), and X-ray fluorescence (XRF) methods, respectively. Also, the specific surface area of the particles was determined by the BET technique.

    Results

    The results showed that the synthesized silica powder had a high purity (97.5 %), amorphous structure, an average particle size of about 30 nm, and a porous structure with surface area of about 410 m2/g, and pore diameter of 11.6 nm.

    Conclusion

    Therefore, the ash obtained from the horsetail plant can be used to produce porous silica nanoparticles with appropriate functional properties.

    Keywords: Nanoparticle, Silica, Green Synthesis, horsetail, IAU science
  • Azadeh Hekmat*, Kosar Mohsenpour, Seyed Mohammad Atyabi, Haleh Bakhshandeh Pages 61-78
    Aim and background

    Among semiconductor nanoparticles, the titanium dioxide nanoparticles (TiO2NPs) are being widely consumed in the nanotechnology industry and medicine. TiO2NPs are synthesized in various ways. The purpose of this study was to investigate the effect of coating in the synthesis of TiO2NPs on their ability to induce structural disorder in DNA.

    Materials and methods

    Ultraviolet spectroscopy, fluorescence emission spectroscopy, circular dichroism (CD) spectroscopy, and zeta potential analysis were used to study the structural effects of DNA after interaction with TiO2NPs with ethylene glycol dispersion matrix, TiO2NPs contains HNO3 stabilizer and uncoated TiO2NPs.

    Results

    The Ultraviolet spectroscopy, fluorescence quenching and binding constants indicated that TiO2NPs with ethylene glycol dispersion matrix interacted with TiO2NPs with a higher binding constant value (2.2Í105 M-1) compare with two other TiO2NPs (2.3Í104 M-1 for uncoated TiO2NPs and 1.1Í105 M-1 for TiO2NPs contains HNO3 stabilizer). The CD spectra indicated TiO2NPs have significant influence on the DNA base stacking. The zeta potential analysis showed the surface charge of DNA especially after the addition of TiO2NPs with ethylene glycol dispersion matrix (-24.60 mV) was reduced.

    Conclusion

    This study showed that TiO2NPs with ethylene glycol dispersion matrix interact with DNA more strongly compared with two other TiO2NPs. This study indicated that the type of coating of TiO2NPs affects the DNA interaction and consequently the type of coating of nanoparticles is very important in designing nano-drugs especially for cancer treatment.

    Keywords: titanium dioxide nanoparticles (TiO2NPs), DNA, Spectroscopy, Zeta Potential, Synthesis, IAU science
  • Niloofar Bazarcheh Shabestari*, Masoumeh Hajirezaei Pages 79-90
    Aim and background

    Lactobacilli are Gram-positive, catalase-negative, non-spore forming, rod-shaped organisms. So far, more than 90 species of these bacteria have been identified. There are several strains of probiotic Lactobacilli in a wide range of human food products. Identification of these bacteria in traditional dairy products makes it possible to use them in the production of delicious industrial dairy products. The selection of reliable methods for the identification of Lactobacilli is of a particular importance. Biochemical methods are time consuming and ambiguous. Molecular methods are more appropriate and precise and can be a substitute for previous methods. The purpose of this study is the isolation of Lactobacilli from bacterial flora in Bandar Abbas traditional cheese and identification these bacteria by using PCR as an effective tool for the recognizing the isolated strains.

    Materials and methods

    Fifty samples of traditional cheese were collected from Bandar Abbas and strains were obtained by phenotypic methods.16 s rRNA primers were used to identify their molecular identity. Then the PCR product was sent to Poya Gene Gostar for sequencing. Obtained sequences were blasted in NCBI GenBank.

    Results

    3 strains of Lactobacillus include Lactobacillus murinus, Lactobacillus helviticus and Lactobacillus planatrum were identified.

    Conclusion

    These three strains improve the quality of dairy products in this area and can be used in products manufactured in the industry.

    Keywords: Lactobacillus, Cheese, 16srRNA, Sequencing, PCR, IAU science
  • Morteza Mirzaei, Mona Rastegar Shariat Panahi, Enayat Ghahremani, Ehsan Rezae, Rezvan Seid Moradi, Gholamreza Farnoosh, Ali Mohammad Latifi* Pages 91-102
    Aim and background

    One of the effective methods for protein engineering, especially for improving the capabilities of industrial strains, is the genome shuffling method. This study is based on biocatalytic engineering techniques and DNA shuffling methods.

    Materials and Methods

    Pseudomonas aeruginosa wild strain was prepared under the access number JQ917006.1. Mutant strains were evaluated by DES method and compatibility with diazinon concentration. After the protoplast was prepared, the genome was mutated from the mutant library. Fused protoplasts were evaluated for activity.

    Results

    The activities related to IR1.G1, IR1.D8, IR1.D4 and IR1.D5 strains are 0.234 U/ml, 0.1 U/ml, 0.098 U/ml and 0.066 U/ml, respectively, and IRL1.F2, IRL1.F3 and IRL1.F1 strains have activities of 0.541 mg/L, 0.523 mg/L and 0.509 mg/L, respectively.

    Conclusion

    The results of evaluation of the first generation of genome shuffling (first round of protoplast fusion) showed that the shuffled strains that were able to grow in the presence of toxin (3000 ml/L diazinon concentration) had better activity than the obtained strain through both methods (toxin concentration gradient and DES method).

    Keywords: Genome shuffling, improved strains, protein engineering, diazinon, IAU science